Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)’den Yozgat Valisi Sayın Mehmet Ali ÖZKAN’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; Federasyon Başkanı Sayın M. Hakan Bektaş, Genel Sekreter ve Yozgat SHÇEK Spor Kulübü Başkanı Hakan ÇELİKSOY, Başkan Yardımcıları Anıl SÖNMEZ ve Alparslan DEMİR, ASKF Müdürü İbrahim ZEKİ ve SHÇEK Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet TUFAN gerçekleşen ziyarette hazır bulundular.
Gerçekleşen ziyarette, ilimizde faaliyet gösteren Federasyonumuza üye kulüplerimizin (amatör spor kulüplerinin) karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.
Ziyaret Kapsamında;
1.Amatör kulüplerin temel ihtiyaçlarının karşılanması adına malzeme desteği,
2.Kulüplerin faaliyetlerini daha etkin sürdürebilmeleri amacıyla ekonomik destek,
3.Yapımı devam eden Yozgat Şehir Stadyumu’nun alt katlarında yer tahsisi,
4.Birçok şehirde örnekleri bulunan Amatör Spor Evi ve yeni saha projelerinin hayata geçirilmesi,
hususlarında talepler Vali Özkan’a iletildi.
Sayın Vali Mehmet Ali Özkan, Öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve gençliğe yapılan her hizmet ve faaliyete destek vermek hepimizin görevidir dedi. Daha sonra iletilen taleplerin hayata geçirilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürünü Sayın Şahin HOPUR ile yaptığı telefon görüşmesi yaparak amatör spor kulüplerine acil malzeme desteği sağlanması için gerekli talimatları verdi. Malzeme alımına ilişkin şartnamenin hazırlanarak en geç 1-2 ay içinde kulüplere destek sağlanacağı ifade edildi.
Ayrıca, yapımı süren Yozgat Şehir Stadyumu tamamlandığında, alt katlarında yer alan uygun alanların amatör kulüplere tahsis edileceği belirtildi. Vali Özkan, mevcut dış saha yetersizliğini gidermek amacıyla Şehir Stadyumu tamamlandıktan sonra yeni saha projelerinin hayata geçirileceğini de müjdeledi.
Sayın Vali, stadyum inşaatının Eylül ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını ve teslim sürecinin yaklaştığını ifade etti.
Öte yandan, Yozgat’ın 3. Lig’deki tek profesyonel futbol temsilcisi olan Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Özkan; kulübün daha kurumsal bir yapıya kavuşması ve şehri en iyi şekilde temsil edebilmesi adına çalışmaların sürdüğünü ve çeşitli görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Yozgat ASKF Yönetimi olarak Üye Kulüplerimizin taleplerinin Sayın Valimiz tarafından memnuniyetle karşılanması adına tüm kulüplerimiz adına teşekkür ederiz.
